Monday, April 5, 2010

plz... help me..

beberapa minit sebelum post sebelum ni di post... aku sedang membelek emel..tiba-tiba...

eh!!!tiket flight ni awal pagi???? sepatutnya petang...

so tgn aku terus ligat menaip sms kepada kakak tersayang... 

eh bukan petang ka??? ni sms yang dibalas oleh nya...

setelah di check berulang kali...memang confirm... tersalah beli tiket... arghhhh!!! aku mengeluh panjang....

aku cuba untuk menukar tiket... tapi RM130 terpaksa dilaburkan jika mahu tukar....

aku tersangat keciwa... sudahla duet jpa dah tahap nazak...thats why that post yang sepatutnya tak da dalam blog aku ni di pos... nyesal jugak...coz aku tersangat tak suka orang yang suka marah-marah kat facebook, ym or blog... but this time... i'm the one who did it...huhu... lagak my sis yang seperti tak kesah tu yang buat aku marah... aku still boleh control cakap dengan nada yang baik dengannya... so untuk lepaskan kemarahan yang terpendam ni... blog jadik mangsa... maybe tu jugak sebab orang laen lepas marah kat blog, ym or fb.. sebab nak marah kat orang tu cam tak patut... dah la dia lagi tua...pastu dia pulak yang tolong kita belikan tiket...huhu...

childish kan??? hate doing something then regret about it... tapi time tu memang tak boleh control... terasa bersalah teramat pada Naeilah.. aku tak suka sebab aku orang laen plak susah... satu lagi better kami naek bus...lagi murah...sampai lagi awal pulak tu... huhu... tak pa la maybe ada hikmah kan???=)))

ALLAH tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya. Ia mendapat pahala (dari kebjikan) yang diusahakannya dan ia mendapat siksa (dari kejahatan) yang dikerjakannya.... (2:286)

"Diwajibkan atas kamu berperang, padahal berperang itu adalah sesuatu yang kamu benci. Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui." (2: 216)

so aku nak mintak jasa baik orang yang terbaca blog ni plz bagi respon... tiket flight aku kul 7.15a.m... train start pukul 6pagi... sempat tak kalau naik train kul 6 pagi tu dari chowkit??? kalau tak anda, anda dan anda da suggestion tak apa yang patut aku buat??? LCCT ada surau tak???selamat tak tido situ??? plz...respon ya... especially orang-orang yang ada pengalaman naek flight or penah gi LCCT... ya aku first time ni..huhu/...plz...help me... 


11 comments:

nurjihad said...

salam...siannye kt pkah...sabar ye..
mcm xsmpat je klu tolak dr chowkit kol6..
sbb msti lpas tuh nk naik bas dr kl sentral kn pgi lcct...
nak xnak ke tolak mlm jgak...kna tido sne agaknye...bole tnye lini or mirdha...cdgn je..
insyaAllah ada hikmahnya...la tahzan..:)

tqah said...

salam dear..aku penah gi lcct..tp x penah gi naek bus..yg aku tau, ang leh amek bus kt kl central utk gi lcct..tp x sure bape minit..n ang kene tau gak klu flight kul 7.15, kul bape sepatutnye check in? slalunye awal setgh jam or sejam..kalau gitu, memang x sempat kalau pg tu baru nak gerak ke lcct..melainkan ang amek cab je trs dr kolej ang..kul 6 gerak..n dont worry, lcct ade surau..tp better jgn tido sane..

picairin said...

salam...
as... mmg kna stay up kat sna la mlm tu rasanya...huhu...
tiqah... napa better jgn tdo surau tu weh??? lgpom member ak gitau surau tu tutup stat tgh mlm...huhu...lcct selamat tak weh malam2???

tqah said...

ntah..aku juz ase x selamat r ang sorang nak gi tido sane..juz concern my dear..takut jadi pe2..laen la kalau ang ade kawan2 yg ikut same..

picairin said...

ada kawan la tiqah sayang...=) ak kna stay sana kot... take turn tido ngan naeilah la... ak balek ngan dia...

~MawaddaH SKIS~ said...

lcct tu ramai org ja..
tp hg tak dpt tdoq kat surau la since surau dia tutup tgh mlm kan?
so, hg merempat tidoq kat seat kat situ la..nak buat cmna kan?hehe
takpun, klu hg byk duit, hg pi tdoq kat tune hotel kat lcct tu tp aku rasa cm mebazir ja..
nway, bla hg pnya flight ni?

picairin said...

huhu... mmg kena merempat... tp hana kata ad tempat makan 24jam area situ... lepak situ ok gak hana kata...ak pom tataw kat mana...hehe...
flight 27hb...

mirdha said...

awat hang xtnya sy(longhat kedah xbtul..hehe.)??sy nie bab2 tdo lcct dh jdk rutin tiap kali balik..huhu..tp xpa kn..dh slmat smpai..(^_^)

picairin said...

tak tanya aku la... bukan saya...hehehe.... mirdha... blom balek la... 27hb april ni... after exam... mirdha balek bla???

mirdha said...

hahah..ok2..la..aft exam ke...sy balek bilek ja..LI kt hukm..huhu..raya nti bru balek sabah..insyaAllah..ok pkah..chaiyo2! nti da smpai lcct kalo xjumpa pintu masuk, jeritlah namaku di hatimu nescaya ku muncul d awang2an depan matamu menunjukkn pintu masuk..hehehe..gurau ja...mga2 sume urusan kmu dpermudahkn Allah..(~_~)

picairin said...

owh... ingat buat LI kat sabah... hehe... k2... nanti sesat org jerit tau.. make sure muncul...=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...