Thursday, August 5, 2010

ladies coach





baru semalam rasa pengalaman naik KTM... sangat selesa bila coach perempuan dan lelaki diasingkan.... sangat dan teramat selesa walaupun terpaksa berhimpit... idea bernas yang bukan hanya sepi di kertas cadangan ini diharap berterusan.. walaupun ada parasit-parasit yang tidak faham bahasa bila sanggup melangkah masuk ke coach wanita tanpa segan silu...


"dah tukar jantina agaknya"


kedengaran suara bernada sinis keluar dari bibir kecil gadis yang berjiran denganku sepanjang perjalanan dari KL central ke stesen putra..


aku hanya tersenyum...=)


senyuman yang mengharapkan perubahan mentaliti rakyat Malaysia...


"Sesungguhnya kepala yang ditusuk dengan besi itu lebih baik daripada menyentuh kaum yang bukan sejenis yang tidak halal baginya”. Riwayat At Tabrani dan Baihaqi.


2 comments:

ciknamr said...

sy sgt suka!!! ngeee
ade pakguard jg dlm ktm ladies coach.. klo ade laki masok jek, die halau... hahahhaa sgt lah bagus.. :D

picairin said...

kan2... tapi ada jugak yg degil... bukan semua stesen pak guard tu check... haish... xreti baca signboard kot...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...