Sunday, March 28, 2010

sediakan payung sebelum hujan

semalam lia temankan aku... yala... rumah masing-masing tak ada orang... so pagi tadi masa lepak-lepak sambil buat keja kami plan nak  makan kat kapal bukan nama sebenar...  actually kapal ni nama sebenar dia chip and stick... tema restoran ni kapal... thats why we prefer using that name than chip and stick... lagipun ramai dah asik tersasul sebut restoran ni chopstick... erk... nasib baik tak sebut garpu ka sudu ka pisau ka...uhuk...

then tengahari tu pom aku dengan sedihnya hanya makan biskut untuk mengisi perut yang dah dipenuhi jus gaster yang sangat desperate untuk menghadam makanan... berkorban sebab pitis dah kurang tapi nafsu makan bergelojak...huhu... sementara menunggu jarum pendek tepat pada angka enam acara tarian singa dalam perut ku bermula... gedum gedam gedum gedam... huhu... sabar ja la... 

dalam  6 lebey sket aku dan lia turun la gi kapal... cuaca baek ja... so dengan penuh konfiden melangkah ke kapal... bila tiba kat sana apa lagi terus saja order...tiba-tiba hujan turun dengan lebatnya... kami terdiam... unexpected... cuaca sebentar tadi teramat baik... manusia hanya merancang ALLAH yang menentukan... betolkan???

lepas selesai makan pun awan belum puas mencurah-curah air yang dikandungnya... akibatnya RM12.50 terbang tanpa sayap atau orang kampung aku kata flying without wing...huhu...kalau aku memang aku redah ja hujan tu... tapi Lia tak mau... aku pulak jenis tak kesah..ikut ja... asal semua bahagia dan hidup aku tak terseksa... akaun perkongsian dibuka... first urus niaga yang dicatat ialah payung...huhu...  alhamdulillah selamat sampai walaupun kaki seluar ku bermandi hujan...^,^

ingat!!! sediakan payung sebelum hujan!!!

ada payung cam ni best jugak... cam best... sapa tau kat mana ada jual gitau aku ya...=P


4 comments:

munawwarah88 said...

salam..best jugak ada payung macam tu..klu ko jumpa, belikan aku skali...nak satu ye

picairin said...

baek!!!kita wat boria tym hujan k..=P

Si YaNa Yg MeNuLiS said...

comey kalu ang pakai..hahahahahaha
xleh imagine

picairin said...

xyah imagine... p bli satu kat ak jak...=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...